FRAZEOLOGIK BIRLIKLARDA TO‘LIQSIZ GAPLARDAN FOYDALANISHNING LINGVISTIK VA STILISTIK XUSUSIYATLARI - Артикова, Нодира (Зарубежная лингвистика и лингводидактика, 2025)
Mazkur maqola frazeologik birliklarning tarkibida va ularga yaqin kontekstda qo‘llaniladigan to‘liqsiz gaplarning lingvistik va stilistik ahamiyatini tahlil etishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ushbu hodisaning muloqotdagi tabiiylik, nutq tezligi va emotsional ifodaga ta’siri ko‘rsatib o‘tiladi. O‘zbek va ingliz tillaridagi misollar orqali frazeologik birliklar va to‘liqsiz gaplar o‘rtasidagi semantik va pragmatik bog‘liqlik yoritiladi.