International experience of highly qualified tourism staff and its implementation in Uzbekistan

  • doctoral student, Samarkand Institute of Economics and Service, Samarkand, Uzbekistan

DOI

https://doi.org/10.47689/2181-1415-vol2-iss3/S-pp122-132

Keywords

tourism , training , management , tourism sector , manager , personnel , economics , marketing

Abstract

The article examines the development of tourism in Uzbekistan, the issues of training personnel in the field of tourism in the context of modern requirements of the State Educational Standard and the experience of teaching students of the relevant profile in universities of Western European countries and the United States.

Downloads

Download data is not yet available.

References

Тhe Knowledge Based Economy. Organization For Economic Cooperation and Development, Paris. 1996. – P. 9.

Балицкая И. В. Мультикультурное образование в США, Канаде и Австралии: автореф. дис. … д-ра. пед. наук. М., 2009; Бар Р. Б. От обучения к учению – новая парадигма высшего образования // Университетское образование: от эффективного преподавания к эффективному учению. Минск, 2001. С. 13–39; Виноградова Т. В. Технология продаж услуг туристской индустрии: учеб. М., 2010; Восколович Н. А. Маркетинг туристских услуг: учеб. М., 2009.

Cowen S. Teaching and Tenting: The Organizational Perspective. Business Strategy. San Francisco, 1996 . P. 15.

Корнеева Л. И. Дополнительное гуманитарное образование менеджеров в России и Германии: автореф. дис. ... д-ра пед. наук. Екатеринбург, 2005.

Денисов В. М. Ресурсы менеджера. Менеджмент в России и за рубежом. URL: http://www.dis. ru/manag/ arhiv/2003/4/6.html

The future of Project Management. Vancouver, 1999.

Вудкок М. Раскрепощенный менеджер. М., 1991. С. 34.

Downloads

147 101

Published

International experience of highly qualified tourism staff and its implementation in Uzbekistan

How to Cite

Рузимуродова A. R. (2021). International experience of highly qualified tourism staff and its implementation in Uzbekistan. Society and Innovation, 2(3/S), 122–132. https://doi.org/10.47689/2181-1415-vol2-iss3/S-pp122-132