DOI
https://doi.org/10.47689/2181-1415-vol4-iss9/S-pp59-61Kalit so‘zlar
mehnat salomatligi , chorvachilik , parrandachilik fabrikasi , ish , zararli mehnat sharoitlari , profilaktika choralariAnnotasiya
Ushbu maqolada mualliflar tomonidan parrandachilik fermalarida mehnat sharoitlari, zamonaviy parrandachilik fermalari xodimlarining ishlab chiqarish muhiti omillarini har tomonlama o‘rganish, ishlab chiqarish jarayonlarini yanada mexanizatsiyalash va avtomatlashtirish, ish xonalarida havo muhitining sanitariya holatini saqlash, zararsizlantirish, parrandachilik fermalarining qattiq va suyuq chiqindilaridan oqilona foydalanish orqali mehnat sharoitlarini kompleks yaxshilash haqida fikrlar ilgari surilgan.
Ko'chirildi
Bibliografik manbalar
N.V.Boytsova, Parrandachilikda ishlaydigan mehnat sharoitlari / / Rossiya hududlarida xavf omillari va aholi salomatligi. Lipetsk, 2004. № 13. P. 250-252.
V.A.Kiryushin, Sanoat parrandachiligining ish sharoitlarining sanitariya-gigienik tavsifi // Agroekologiya, 2004. № 1. P. 81-84.
E.Stashenko, Rossiya parrandachiligidagi vaziyat / / Yangiliklar vaqti, 2003 yil. № 4. P. 5-7.
R. Y. Hamitova, Qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishidagi ishlarni sertifikatlash to‘g‘risida / / Qozon tibbiyot jurnali, 2000 yil. № 1. P. 61-64.
Yuklashlar
107 86Nashr qilingan
Qanday qilib iqtibos keltirish kerak
Nashr
Bo'lim
Litsenziya
Mualliflik huquqi (c) 2023 Умида Хаджаева, В Рашидов (Автор)

Ushbu ish Creative Commons Attribution 4.0 Worldwide.











