Parrandachilik majmualarida ishchilar gigiyenik mehnat sharoitlarining xususiyatlari

  • Assistent, Kommunal va mehnat gigiyenasi kafedrasi, Toshkent tibbiyot Akademiyasi
  • Assistent, Kommunal va mehnat gigiyenasi kafedrasi, Toshkent tibbiyot Akademiyasi

DOI

https://doi.org/10.47689/2181-1415-vol4-iss9/S-pp59-61

Kalit so‘zlar

mehnat salomatligi , chorvachilik , parrandachilik fabrikasi , ish , zararli mehnat sharoitlari , profilaktika choralari

Annotasiya

Ushbu maqolada mualliflar tomonidan parrandachilik fermalarida mehnat sharoitlari,  zamonaviy parrandachilik fermalari xodimlarining ishlab chiqarish muhiti omillarini har tomonlama o‘rganish, ishlab chiqarish jarayonlarini yanada mexanizatsiyalash va avtomatlashtirish, ish xonalarida havo muhitining sanitariya holatini saqlash, zararsizlantirish, parrandachilik fermalarining qattiq va suyuq chiqindilaridan oqilona foydalanish orqali mehnat sharoitlarini kompleks yaxshilash haqida fikrlar ilgari surilgan.

Ko'chirildi

Kuchirilganligi haqida ma'lumot yuk.

Bibliografik manbalar

N.V.Boytsova, Parrandachilikda ishlaydigan mehnat sharoitlari / / Rossiya hududlarida xavf omillari va aholi salomatligi. Lipetsk, 2004. № 13. P. 250-252.

V.A.Kiryushin, Sanoat parrandachiligining ish sharoitlarining sanitariya-gigienik tavsifi // Agroekologiya, 2004. № 1. P. 81-84.

E.Stashenko, Rossiya parrandachiligidagi vaziyat / / Yangiliklar vaqti, 2003 yil. № 4. P. 5-7.

R. Y. Hamitova, Qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishidagi ishlarni sertifikatlash to‘g‘risida / / Qozon tibbiyot jurnali, 2000 yil. № 1. P. 61-64.

Yuklashlar

107 86

Nashr qilingan

Parrandachilik majmualarida ishchilar gigiyenik mehnat sharoitlarining xususiyatlari

Qanday qilib iqtibos keltirish kerak

Xadjayeva, U., & Rashidov, V. (2023). Parrandachilik majmualarida ishchilar gigiyenik mehnat sharoitlarining xususiyatlari. Jamiyat Va Innovatsiyalar, 4(9/S), 59–61. https://doi.org/10.47689/2181-1415-vol4-iss9/S-pp59-61